Novaplus is de nieuwe naam voor Stedelijk Lyceum Hardenvoort. We zijn een kleine school die grootse dingen wil bereiken. Novaplus is een warme ster die jongeren laat schitteren.

De kritische denkers van morgen worden hier voorbereid. Wij stimuleren en ondersteunen onze leerlingen in het onderzoeken van actuele maatschappelijke problemen vanuit een wetenschappelijk standpunt. We prikkelen het probleemoplossend denken met aandacht voor (digitale) creativiteit en ruimte voor experimenteren.

Onze focus ligt op (natuur)wetenschappen en wiskunde. Met een open blik gaan we vol nieuwsgierigheid op ontdekking. De stad en de wereld liggen voor ons open, we nemen je letterlijk en figuurlijk mee naar buiten. We investeren in basiskennis en competentieontwikkeling. Samen zorgen we er ook voor dat je je eigen leerproces in handen neemt. We geloven in jou en dagen je uit om elke keer weer vooruit te gaan.

We bereiden onze leerlingen voor op hogere studies gericht op een toekomst binnen STEM. Daarvoor hebben we alle kennis en hoogtechnologisch materiaal in huis. Je vindt ons in een modern en nieuw gebouw, vlakbij het groene Park Spoor Noord in Antwerpen.

Schoolgebouw van Novaplus.

Onze troeven:

  • veelzijdige kijk op STEM
  • open en warme school
  • mentor- en flexwerking
  • mondige en sterke studenten
  • (Inter)actieve onderwijsaanpakµ

Wie zijn we?

Bij Novaplus stomen we je klaar voor de STEM-wereld van morgen. In alles wat we doen en in elke les die we geven zetten we onze STEM-bril op. Je leert bij ons probleemoplossend en onderzoekend leven en studeren.

Toekomstgericht

Dankzij ons Europees STEM-label krijg je toegang tot de beste labs en netwerken van bedrijven en universiteiten. Elk jaar nemen we je mee op bedrijfsbezoek.

In onze lessen koppelen we de leerstof vaak aan maatschappelijke vraagstukken. Zo leer je bruggen bouwen en out of the box denken.

Samen

Onze bijzondere lesaanpak is gericht op samenwerken. Bij ons vind je geen aparte bank voor elke leerling, wel klaslokalen met diverse zit- en leerhoeken waar je in groepjes de leerstof kan verwerken. Zo leer je van elkaar, maar ook mét elkaar samenwerken en communiceren. Dat zorgt niet alleen voor sociale en mondige jongeren, maar ook voor een open en warme sfeer op school.

Leerkracht is jongen aan het helpen op een computer in een klas van Novaplus.
Transparante communicatie

Onze leraren zijn altijd aanspreekbaar, net als onze fixers: dat zijn leerlingen die anderen helpen waar nodig. We willen dat je je goed voelt op school, pesten komt bij ons dan ook weinig voor. We zijn een open school en die openheid is er niet alleen tussen leerlingen en leraren, maar ook tussen leraren en ouders. We zien elke ouder als een partner.

Leerlingen zitten buiten op het grasveld van Novaplus.